Dagbok

Nytt år...

2014-02-27

Oj, nu var det länge sedan det uppdaterades här. Har varit bortrest på semester i asien och haft mycket på jobbet, men nu är vårvintern här, mycket händer i "hästväg" och uppdateringarna kommer att komma tätare. Trots att det är i senaste laget tänkte jag ge mig på en tillbakablick och sammanfatta 2013.

Januari - Enormt lyckliga blev vi då Casanovas SUCH-ansökan godkändes och han, tack vare sina fina utställningsmeriter erhöll titeln Svensk Utställningschampion.

Februari - Det blev nu klart att Casanova skulle stå på station hos stuteri HMW i Gävle och bokningarna började trilla in.

Mars - Här var det lugnt på stuteriet. Vårvintern här i norr är den bästa av alla årstider och hästarna njöt i den strålande solen.

April - Både Rocky och Conny såldes och flyttade till kanonfina hem. Vi är så tacksam att alla unghästarna fått så fina hem.

Maj - Millimeter fölade ett brunt hingstföl. Det var enda fölningen för i år och vi är så tacksamma att det gick bra.

Juni - Juni var en händelserik månad. Först åkte vi på en långresa till Skåne och köpte ett nytt hästsläp och ett sto med föl. Ofrade och hennes föl Pontiac. Vi har blivit mycket fästa vid dem båda. Sedan deltog jag och Casanova i vår första riktiga körträning, det gav verkligen mersmak. Här skjutsade vi även ned Casanova till Gävle och överlämnade honom i Maria vård. Sex ston fick han träffa där. Innan han åkte betäckte han Millimeter och Ofrade så sammanlagt 8 ston betäcktes. Golden, som varit utlånad en tid såldes nu.

Juli - Här hade vi semester och en del av den tillbringades på badstranden med Rinett och Indigo. Vi introducerade dem denna säsong för simträningens ädla konst. Otroligt vilka muskler de bygger av simning. Casanova betäckte tre ston 2012 och 2013 föddes tre fina, friska föl. En brun hingst, en isabellskäckad hingst och ett gulbrunskäckat sto.

Augusti - Utställning i Sikeå. Indigo slog på stort och kammade hem 42p och blev dagens bästa mini och fick samma poäng som BIS:arna.

September - Casanova kom hem igen - Åh så vi saknat honom! Samtidigt såldes Winnie och följde med Maria tillbaka till Gävle. Här körde vi även Indigo för första gången. Hon var verkligen duktig och har visat sig vara en mycket rolig och ambitiös körponny. Fortfarande var det så fint väder och varmt vatten att simträningen fortsatte.

Oktober - Utställning Nordmaling. Rinett fick 40p och blev därmed klar att ansöka SUCH på, detta gladde oss mycket. Andra utställningen var i Söderhamn och där slog Rinett på stort och blev r-BIS på 42p - vilken lycka! Denna månad såldes även vår prinsesshäst Bella och flyttade till ett mycket fint hem.

November/December - Dessa månader bestod av mycket regn och halka. En riktigt trist senhöst/vinter som gjorde att ponnyerna fick vila. Mysigt hade vi ändå och glädjen var stor när vi här första gången kände det sparka i Ofrades mage, hon är beräknad till mitten av maj.

Ja, mycket hinner hända på ett år. Både positiva och negativa saker. 2013 var ett bra år, men jag har på känn att 2014 blir ännu bättre   =)    Vi har mycket på gång i stuteriet. Flera roliga arrangemang vi är med och ordnar, premiering för Ofrade, generalmönstring för Casanova och ovanligt många utställningar ser det ut att bli för vår del. Utöver det kommer vi sälja Benny och har även planer på att köpa in ett nytt ungsto. Utöver det vet jag att minst 5 av casanovas avkommor kommer att visas på utställning och hans första avkomma visas fram på premierong. Det ska bli jättespännande att följa dem.

2014 kommer att ha mycket roligt att bjuda på och tråkigheterna som man, oundvikligen, också kommer stöta på, får man ta sig igenom med högt huvud.

Hoppas att du får en härlig vår och en fin sommar!

/Katarina