Dagbok

Indigo har fölat!

2012-06-18

I fredags när vi kom hem från jobbet väntade en överraskning. Indigo hade fölat - 3 veckor för tidigt. Det blev mest troligt en gulsvart (möjligen skimmel) hingstunge och han har varit hur pigg och kry som helst hela tiden. Vad är det med denna fölningssäsong? Inte heller Indigo hade vi inlett vakning på då hon hade tre veckor kvar till beräknat datum. Tidigare år har hon fölat ganska exakt på dagen.

Vi är så djupt tacksamma över att allt gått så bra med årets fölningar. Extra roligt är det förståss att se att fölen verkligen ser jättefina ut. Den svarta hingstungen riktigt svävar fram i traven och lilla stoet har en underbart feminin utstrålning. Conny, som nu är 4,5 månad har otrolig pondus och riktigt utstrålar "här kommer jag". Det kommer att bli så spännande att följa Casanovas avkommor när de blir äldre och se hur de utvecklas. Den äldsta, Billy, blir två i sommar. Eftersom jag är så förtjust i färger är jag extra glad att Casanovas avkommor fått så många olika färger. Hittills har det fötts en skimmel, en svart, en fux, en brun och tre isabeller efter honom.

Treårshingsten Golden har blivit illa sparkad på käken av en stor häst. Det verkar tack och lov gå vägen. Det är mycket pyssel med sårtvätt smärtlindring och specialkost. Skelettet verkar ha klarat sig och det har nog varit såret och svullnaden som gjort mest ont.

Igår kom det första betäckningsstoet till Casanova. Det är ett jättefint sto som heter Yessie. Hon anpassade sig så fint till gänget och Conny tycker att det är jättespännande med en ny häst.

Nedan finns 4 bilder på lilla hingstungen...

Hoppas ni får en fin vecka! /Katarina