Dagbok

Sadie är såld

2012-12-11

Oj så mycket som hänt sedan sist... både roliga och tråkiga saker.

För att börja med det roliga så har Golden på prov flyttat till en familj i Umeå. Vi har kommit överens om att han först ska bo där en tid på prov och om han trivs, och de trivs med honom, kommer de sedan köpa honom. Golden behöver ett eget hem nu där någon kan ta över och fortsätta sysselsätta honom. Vi hoppas att de ska trivas med varandra.

Det är även ett par som är intresserade av att köpa Winnie. Vi ska åka och hälsa på dem och se hur de har det och sedan får vi se om Winnie flyttar dit ibörjan av nästa år.

Roligt är även att jag nu börjat köra in Indigo och Rinett. Nu ska de gå tomma i två år och då tänkte jag passa på att verkligen träna dem. Jag kan meddela att damerna är bestörta över att plötsligt måsta röra på sig.  ;-)   Rinett är lugnet själv och tycker att det här med inkörning bara är fånigt. Hon är inte rädd för något och hon kommer att vara inkörd på nolltid. Indigo däremot tycker att det är läskigt så där får vi gå lite försiktigare fram. Vi har även börjat träna upp konditionen på dem genom att de får gå bakom rockarden när Casanova körs. Indigo älskar det och blir så busig att hon gör massa busryck och krumsprång nu och då - de är helt underbara! Conny brukar också få följa med ut men han har så mycket troll i huvudet att han inte kan skritta fram i normal takt, utan han bockar fram bredvid Casanova. Casanova tycker att han är riktigt besvärlig, särskilt som Conny nu och då ger Casanova tjuvnyp.

Det tråkiga (men ändå lite roligt nu när jag fått distans till det) är att Sadie har flyttat till Umeå. Jag har ju varit allvarligt sjuk under året och eftersom, har jag tvingats inse att det kräver för mycket energi för att jag ska orka med en stor häst. Det hela förvärrades eftersom hon och Casanova inte kom överens så jag var tvungen att ha henne i ett stall i grannbyn. I längden blev det ohållbart och tillslut insåg jag att Sadie inte längre trivdes. Hon är en verklig arbetsmyra och vill att det ska hända saker hela tiden. Hon blev alltmer uttråkad av att gå i hagen och skrota. Det var ett fruktansvärt tufft beslut då hon är, och alltid kommer att vara, min drömhäst. När jag försökte tänka osjälviskt så kändes det dock som att hon skulle kunna få det bättre hos någon med mer tid och ork. Mycket riktigt, det fanns ett toppenhem där ute... Nu bor Sadie hos Camilla Pettersen i Umeå och de satsar på att vara ute på tävlingsbanorna under våren. Jag tror verkligen att Sadie har en fantastisk hoppkapacitet och det ska bli SÅ spännande att följa dem på banorna i framtiden. Jag känner mig så lycklig över att Sadie fick ett så fint hem och jag önskar verkligen Camilla all lycka med henne - ta väl hand om min prinsessa!