Dagbok

Utställning i Docksta

2011-06-16

Helgen som gick tog jag och Maggie med Casanova och Golden till Docksta på utställning. Dagen bjöd på ett fantastiskt väder, välarrangerad utställning och många riktigt fina hästar.

Det var ju första gången vi ställde ut Golden och vi blev verkligen helnöjda med resultatet. Trots att han var helt otränad och hade en mage vadderad av vinterpäls fick han fina 8 8 8 8 7 = 39p. 7:an på traven var faktiskt välförtjänt då den blev överilad och kort. Jag känner mig jättenöjd över resultatet och ser med förväntan fram emot de två höstutställningarna som hålls norrut.

 

Casanova då? Det var två år sedan han visades fram och han har vuxit om sig mycket sedan dess så lite nervös var jag för vad domaren skulle tycka. Det slutade med att han blev dagens högst bedömda häst med poängraden 9 8 9 8 10= 44p. Mamma mia, vad säger man. Först trodde jag att domaren läste upp fel protokoll, men när han upprepade raden så sjönk det sakta in. Casanovas farfar fick en 10:a på traven en gång och det känns jätteroligt att det nedärvt sig så bra. Även Casanovas mamma och pappa har bra trav, men 10p????  Sen sa domaren att han tyckte att Casanova skulle leasas ut söderut så att han får betäcka flera ston då han trodde att Casanova "kan bidra mycket positivt till den svenska shetlandsaveln". Oj så roligt, om ni visste vad de orden värmer.

 

Domare för dagen var Per-Ola Olsson. En fantastisk hästkarl som under många år verkat som både premieringsförrättare och domare. Då man endast får vara domare och premieringsförrättare upp till en viss ålder (och Per-Ola passerat gränsen) var tyvärr den här utställningen inofficiell så resultaten går inte in i "systemet" så att säga. Rackarns otur!  ; )

Utöver detta händer det mycket på stuteriet just nu. Några betäckningsston är på ingående, lille Billy har flyttat hemifrån och Rinetts fölning närmar sig. Skönt att det är semester snart!  =)

Hoppas att ni får en fantastisk sommar!

/Katarina