Dagbok

2 föl!

2021-06-29

Äntligen kommer ett inlägg om fölen...

I år hände något som vi aldrig varit med om förut. Två ston valde att föla samtidigt. Jag såg sent på kvällen den 21 maj att det var dags för båda stona och först ut blev Omnia. Allt gick enligt skolboken och det blev ett bedårande vackert fuxfärgat stoföl. Hon ser rejäl och trevlig ut. Direkt efter satte Candy igång. Det var hennes första föl och han satt rejält. Vi ringde veterinären men innan veterinären han komma hade Daniel lyckats få ut honom. Tack och lov. Det blev en smäcker fuxfärgad hingst med superläckra rörelser. När han leker svävar han ibland fram i hagen. Även han ser mycket trevlig ut. Candy gick några dagar över tid och Omnia var tre veckor tidig. Det var första fölen i dessa kombinationer och jag kunde inte vara mer nöjd med resultatet. Nu väntar vi bara på Smulan som är beräknad i slutet av juli.

Tyvärr har jag inte hunnit ta några fina foton på dem ännu, men jag lägger in några mobilbilder från en kvällsrunda i hagen.

Ni är många som under våren hört av er och visat intresse för de kommande fölen. Är ni intresserade av någon av dem så går de nu att tinga.