Dagbok

Casanova

2013-06-16

Kände att jag var tvungen att göra ett inlägg och skryta lite över fina Casanova. 

Idag var vi nämligen med på körträning för första gången och det var roligare än jag hade kunnat ana. Casanova var så pigg och arbetsvillig och försökte verkligen göra rätt. Själv fick jag några "ahamoments" både under dressyrdelen och under precisionskörningen, precis som det ska vara när man är på träning. Tusen tack säger jag till körgänget för att vi fick vara med - vi kommer gärna igen! Under träningen blev jag så taggad att jag redan börjat planera inför nästa års tävlingssäsong...  ;-)       Längst ned ser ni bilder som Daniel tog när vi kom hem från träningen.

Ifjol betäckte Casanova tre ston och nu har de alla fått varsitt föl. Resultatet blev en brun hingst, en isabellskäckad hingst och ett brunskäckat sto. Stort grattis säger vi till Maria och Lotta! Under fliken "hingst" och sedan längst ned under fliken "avkommor" kommer bilder på underverken finnas framöver. Med dessa tre föl har Casanova fått 12 ston dräktiga av 13 betäckta. Den som inte tog sig var vår egen Millimeter och hon hade även gått tom året innan med en annan hingst. I år kommer Casanova att betäcka minst 9 ston, jag hoppas verkligen att den goda dräktighetsprocenten håller i sig!

Denna vecka beräknas Ofrade och Millimeter betäckas och till helgen skjutsar vi ned Casanova till Gävle där han ska stå på station över sommaren. Om han kommer tillbaka i någorlunda tid, är det ytterligare några som vill komma hit med sina ston, vi får se om det fungerar. Även i år är det stoägare jag tvingats säga nej till på grund av olika anledningar. Det känns alltid trist och man vill verkligen inte såra någon, vilket jag innerligt hoppas att de förstår.

Om en vecka går vi på semester... känns fantastiskt!   :-)