Dagbok

Tillbakablick 2012

2013-01-01

Så har 2013 kommit, så spännande med ett nytt år framför sig. Nya utmaningar och nya möjligheter!

Vad hände då under 2012? jo, både roliga, och mindre roliga saker. Tänkvärt är dock att utan de ledsamma sakerna i livet, skulle vi förmodligen aldrig förstå oss på att uppskatta de roliga/bra sakerna som händer...

Januari - Till veterinärens och vår förvåning visade det sig att Millimeter hade tagit sig i februari 2011, vilket resulterade i att det i januari 2012 föddes det mest bedårande bruna lilla hingstföl på stuteriet. Conny som han kallas klarade utmärkt att födas på vintern och har utvecklats till stuteriets "värsta" busfrö (och charmtroll).

Februari - Vår hingst Casanova slog på stort och kammade hem BIS-titeln på årets första utställning. Det var Stuteriets första BISvinst - vilken känsla!

Mars - Maj - Här hände inte mycket på stuteriet. Min sköldkörtel kollappsade helt under början av året och utan min underbara man som tog över skötseln av hästarna hade jag nog tvingats avveckla.

Juni - Juli - Två ston kom utifrån för att träffa Casanova. Det var underbara pinglorna Yessie och Ilma. Vi hoppas och håller tummarna för att det ska födas två pärlor nästa sommar. Vi valde att i år endast betäcka ett av våra ston, Millimeter. Rinett och Indigo ska nu gå tomma i två år och köras in och tränas. Vi åkte även på utställning i Söderhamn med ettårsstoet Winnie och 3-årshingsten Golden. Domaren tyckte mycket om Winnie och sa att "såhär ska en mini se ut". Det bådar gott inför framtiden.  

Augusti - Vi tog på oss att anordna en utställning i Shetland Nords regi och all tid och ork lades här på förberedelserna inför den. Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle vara så mycket jobb att anordna en utställning...

September - Utställningen gick av stapeln och allt flöt på smidigt. Domare var Torsten Jeppsson och vi hade 43 anmälda ponnyer. För stuteriets del stod Bella och Indigo för toppresultaten. Bella fick 38 p (samma som champion föl och Indigo fick 39, vilket vi är mer än nöjda med. Utöver det såldes ettårshingsten Sune och flyttade till sitt nya hem i Docksta.

Oktober -  Årets hingstföl Rocky tingades och kommer när han är avvand att flytta till extramatten Johanna.

November - Min ridhäst Sadie såldes och flyttade till Umeå. Till Umeå åkte även vår valack Golden.

December - Här hände mycket, bland annat skickade vi in SUCH-ansökan för Casanova. Extra roligt är att under året har Casanovas första avkommor börjat visas på utställningar och resultatet blev på topp. Av fem visade avkommor blev fyra bedömda till klass ett! Det har också hört av sig intressenter på både vår ettårshingst Conny, vårt stoföl Bella och vårt ungsto Winnie. Inget är bestämt ännu så vi får se var de hamnar. Det har nu även bestämts att Casanova under säsongen 2013 kommer att stå på station i Gävle hos Maria Wallström. Hon kommer att ta emot ett begränsat antal ston utifrån. Sist men inte minst har vi fått en nykomling i flocken... mer avslöjas längre fram  =)

Sammanfattningsvis kan man säga att 2012 var ett omtumlande år på många sätt, och vi ser mycket fram emot att se vad 2013 har att erbjuda, glöm inte att försöka ta tillvara på varje dag!

Jag vill slutligen önska alla ett fantastiskt 2013!

/Katarina