Dagbok

BIS Nordmaling  (bilder, se längst ned)

 

2012-02-26

Igår var det utställning i Nordmaling och vi åkte som vanligt med vår trogne vapendragare Casanova. Veckan innan hade jag helt ärligt funderat på att stryka Casanova då jag tyckte att han var i rundaste laget för att visas, hömagen sitter liksom där det satt sig... En sak kan jag säga, så glad jag är att vi åkte ändå!   =)

För att ni ska förstå riktigt hur lycklig jag är ska jag förklara att jag har haft två mål med Casanovas utställningskarriär. Dels att han någon gång innan han pensioneras ska erhålla titeln "champion hingst" och dels att han någon gång ska uppnå 42 poäng.

Dagen började fantastiskt med att Casanova vann sin klass och gick vidare till championatet. I championatet gick han även där vidare trots att han gick tillsammans med den fantastiskt maffige hingsten Amit. När jag förstod att Casanova blivit champion hingst hade jag inte långt till tårarna - min fantastiske lille hingst. Detta innebar ju att Casanova skulle in i BIS-ringen för att tävla om titeln Best in show och reserv Best in show. I ringen gick många fantastiskt fina ponnyer och så började domaren plocka ut dem en efter en... När det var fem ponnyer kvar i ringen var jag så otroligt glad och stolt över min lille hingst och supernöjd över att han kommit så långt. När så två ponnyer till plockades ut trodde jag inte att det var sant. När då BIS 3:an skulle plockas ut var jag övertygad om att Det skulle bli Casanova, men det var inte Casanovas namn som ropades upp... jag kunde inte tro det - Casanova hade blivit R-BIS!!! Så bad domaren att Casanova och det fantastiskt vackra stoet som var kvar skulle komma och ställa upp. Jag var så lycklig att jag råkade ta tag i Johanna som försökte filma, och skakde henne medan jag jublade. (Hennes coola kommentar var "hoppsan, nu blir filmen skakig!")   =)

Så säger då domaren tillslut "och BIS blir.......Påninas Casanova" Mamma mia! Jag trodde inte att det var sant, det är först idag det har börjat sjunka ner. Duktiga lilla Casanova fick raden 8 8 8 9 9 = 42p och även denna domare poängterade hur otroligt fina rörelser Casanova har.

Jag vill rikta ett stort tack till Casanovas "crew" som hängde med igår och särskilt ett stort, stort tack till underbara Maggie som visade honom så fantastiskt fint! Ni är alla guld värda!

Jag vill även säga stort grattis till alla som blev nöjda med dagen och rikta en eloge till arrangörerna - en jättetrevlig och välordnad utställning. Tusen tack till alla er som sponsrat priser också, vi blev överväldigade! Casanova fick priser för att han blev klassvinnare, champion hingst, bästa mini, bästa färgade samt BIS. Priserna vi fick var ett jättefint täcke, en mycket praktisk väska, en fin korg med olika fiskprodukter, en fin lädergrimma, muggar och ett presentkort på forsränning. Utöver detta åkte Casanova hem med två pokaler och fem rosetter. Nu kanske jag måste börja hänga upp rosetter!?  =)

Ni må tro att det var en mycket lycklig ägare som la sig i sängen igårkväll. Casanova har belönats med godis och äntligen har han fått leka med unghästarna igen. Han tycker att det är så roligt men för att de inte skulle kapa manen av honom inför utställningen har han inte fått gått med dem på ett tag... idag stod han i solen och njöt, undrar hur mycker han förstod av vad som hände igår?  =)

/Katarina