Dagbok

Äntligen!!!

2010-03-26

Nu har vi fått tillökning!!!

ca: 23:10 den 25 mars födde Indigo en liten skimmel. Jag har inte kikat efter ordentligt ännu, men troligtvis är det en liten tjej. Det gick hur bra som helst och det var en fröjd att se hur fint Indigo skötte det hela. Jag kunde helt lungt iakkta, lära mig hur en exemplarisk fölning ska gå till och endast assistera med naveltvätt och dyligt.  =)    Mycket skönt var att jag hade syster Louise och Daniel hemma, vilken fantastisk upplevelse att få bevittna tillsammans.

Jag är så otroligt imponerad över hur smidigt och fort det gick. Hon hade en vaxpropp när vi släppte ut henne imorse, två när hon kom in ikväll. Vi tog in henne vid halv nio och hade koll mha kameran. Vid 22:50 började hon lägga sig och vandra, jag hann i princip bara ut så var det en liten hov på väg ut. Hon lade sig och reste sig några gånger, hade några krystvärkar och sen var huvudet och frambenen ute och resten gick av bara farten. Sedan ville Indigo resa sig efter bara någon minut och fölis var inte långt därefter. Inom en halvtimme hade hon ätit och sedan har det varit full fart. Hon är nu tre timmar gammal och medan Indigo ligger och vilar rusar hon runt, runt i boxen och bockar!? Hur går det till... Helt otroligt - att ha varit på benen endast i tre timmar och det är full sula redan.... djuren är fantastiska!

Efter nästan tre veckors fölvak kan jag nöjt inse att när det väl var dags så syntes det faktiskt någon dag innan att det verkligen drog ihop sig. Så bra, då kan jag börja vaka lite senare inför nästa fölning.

Nu ska jag gå och stänga ena värmefläkten i stallet, ni må tro att det är en mycket nöjd fölägare som kryper till kojs inatt!   =D

/Katarina