Dagbok

Utställning Umeå

2018-09-10

Helgen som gick var vi på utställning i Umeå. Med i släpet hade vi vår hingst Sandbackas Pontiac, vårt ettårssto Seijsings Vanadium Victory (våfflan) och vårt tvåårssto Seijsings Copper Candy. Det var utställningsdebut för både Våfflan och Candy. Först ut att visas var Våfflan. Hon slog på stort och blev klassvinnare på kalasfina 41 poäng och var därmed välkommen att tävla om champion miniungsto. Näst på tur var Candy. Hon var ensam i sin klass och blev även hon guldbelönad och välkommen att tävla om championatet. Guldsviten höll i sig när även Pontiac guldbelönades på 41 poäng och blev champion minihingst. Han är därmed klar för att ansöka om SUCH!

I championatet slog Candy sin halvsyster Våfflan och var därmed välkommen att tävla i BIS-ringen. Vi har aldrig varit med om en så rafflande BIS-final! När det återstod endast fem ponnyer var två av dem våra! (Pontiac och Candy) och en var vår uppfödning Seijsings Palladium Prinsess. BIS 5 blev Pontiac, BIS 4 Palladium Princess på fina 41p, och som trea blev ett jättefint standard fuxsto. Vi kunde inte tro det när domaren berättade att Candy blev dagens reserv BIS på hela 42p!!! Utställningsdebut och endast 2 år gammal, vilket sto! 

Det var hela 7 Seijsingsponnyer som visades under dagen. Alla skötte sig fantastiskt och fick poäng som vi var nöjda med. Det är så otroligt roligt att möta sina sålda uppfödningar och deras ägare på utställningsplatserna. Att få se ponnyerna väluppfostrade och i fint skick gör mig verkligen lycklig. 

Vilken dag, den kommer vi leva länge på!