Dagbok

Uppdatering

2010-06-27

Oj, nu var det länge sedan jag han med att skriva. Jag får verkligen skämmas.

Mycket har hunnit hända sen sist. Tentorna klarades och examensarbetet godkändes. Utsparken blev verkligen jättelyckad med god mat, trevligt sällskap och mycket dans. SÅ roligt det är att dansa, det var säkert 8 år sedan sist, tro om det är ett tecken på att jag börjar bli gammal?

Jag hade ju som vanligt jobb på Veterinärstationen över sommaren men en vecka innan jag skulle börja fick jag ett jobberbjudande jag inte kunde tacka nej till. Ledsen tjejer att jag sviker er - men tack för att ni är så förstående! Det nya jobbet är otroligt stimulerande och jag känner mig verkligen lyckligt lottad som får jobba med mitt drömyrke.

Innan jag började jobba han jag och Daniel med en långweekend i Stockholm. Vi ville komma hemifrån en stund för att bara slappna av och ha tid för varandra efter en mycket intensiv och stressig vår. Vi njöt av varje dag och konstaterade att på de 4 dagarna såg vi fler människor än vi gör här uppe under ett helt år!  =)            (vi har verkligen valt rätt ställe att bo på!)

På hästfronten händer också mycket. Millimeter gick ju tom - tråkigt. Men vad tråkigare är, är att hon inte riktigt mår bra. Vi har därför valt att avvakta med betäckning för hennes del för att se hur hon mår om några veckor och ta ett beslut då. Hon och Casanova står och pussar på varandra genom stängslet och kan för allt i världen inte förstå varför de helt plötsligt inte får vara tillsammans. Indigo mår finemang och är nu ombetäckt. Såklart var det Casanova som fick äran och allt gick jättebra. Indigos föl mår även han bra och har nu döpts till Seijsings Sergeant Silver (engelskt uttal) och kommer kallas för Silver. Han växer så det knakar och ser redan nu jättefin ut. Han får ett jättevackert huvud, precis som sin mamma. Han är otroligt go och kommer galopperandes så fort han får syn på oss. Han gillar verkligen att gosa och verkar ha ett mycket trevligt temperament. Casanova mår fint men är en aning för rund för sitt eget bästa. Han får ha gräsreducerare halva dygnet men jag är inte säker på att det hjälper särskilt mycket. Rinett mår även hon bra men börjar bli allt tröttare. Hon är riktigt stor och tung nu. Hon är beräknad till första veckan i augusti men hon började fylla juvret för tre veckor sedan så jag misstänker att den kommer mycket tidigare. Idag hälsade jag på Golden. OJ så förändrad han blivit. Nu var vinterpälsen borta och man ser den lilla guldklimp han utvecklats till. Jag tycker verkligen han ser toppen ut. Jättevackert huvud, bra halsansättning, högrest och "maskulin", mycket fin trav, fin kropp men... det är alltid ett men. Jag är lite osäker på hans bakben. Jag är ju för okunnig men jag undrar om han kanske han något för "raka" haser och ev är han lite "trång" i haserna bak. Jag har inte själv kikat på honom bakifrån men mamma tyckte att det såg ut så. Jag funderar på att ställa ut honom i september så det ska bli spännande att få ett omdöme från någon kunnig.

Sen sist har jag även hunnit fylla 30 och firade detta med en riktig festhelg. Det var nog nätt 50 pers som hälsade på och jag är så tacksam och glad för min underbara familj och alla goa vänner jag har. Tack till er alla - ni förgyllde verkligen min helg!!!

Vi har nu lite olika byggprojekt på gång här på gården. Vi håller på att renovera hallen och tvättstugan. Samtidigt håller Daniel på att bygga färdigt vårt nya traktorgarage/vedförråd/carport och tänker nu påbörja ett altanbygge dessutom. Utöver detta håller vi som bäst på att bygga om stallet för att ge Casanova en större box och ändå få plats med 5 boxar. Vad säger man - vi kommer behöva semester efter sommaren!  =)

Nu måste jag krypa i säng för att orka upp imorgon, jag ska ta lite bilder och lägga in här, förhoppningsvis i veckan. Ha det så bra alla!

                                                                                                                                   /Katarina