Dagbok

Kyla

2010-02-19

Den här vintern kommer aldrig ge med sig, nu är jag helt övertygad. På tre månader har vi haft varmare än -10 ett fåtal dagar. Dagarna som varit kallare än -20 är mååååånga och nu kommer det flera igen. Det gör mig lite less då jag verkligen varit ambitiös och försökt hålla igång Casanova denna vinter. -20 sittandes i rockarden - det gjorde jag bara en gång!

Min vän Anna ska åka på tömkörningskurs med Anders Eriksson i helgen och erbjöd mig och Casanova en plats i lastbilen, jag blev SÅ ledsen när jag var tvungen att tacka nej för det hade varit perfekt både för mig och Casanova. Jag tog min D-ponny på en tömkörningskurs för Anders för många år sedan. Det var min underbara hopponny med hjorthals och lite muskler på rätt ställe ;-) och en sak kan jag säga - han gjorde underverk med henne. Efter en kvart såg hon ut som en dressyrponny som skulle slå vilket SM-ekipage som helst. Vilket steg han fick fram och hon jobbade i helt rätt form hela tiden han tömkörde. Detta hjälpte oss otroligt mycket och jag känner att det hade varit bra med lite tips för hur jag ska "komma åt" Casanova på bästa sätt.

Idag hade jag en mycket trevlig pratstund med Ella från Stall Mjälkärr, (kika in på deras hemsida om ni vill se fina minisar), oj vilken kunskap hon besitter när det gäller våra små vänner - jag kan bara hoppas att jag en dag får lika stor insikt och kunskap i linjer, typer och allt som hör till  =)

Indigo växer och växer, numera har hon en halmbäddad box vilket hon till en början ställde sig mycket tveksam till. När hon rörde sig prasslade ju halmen mycket mer än spån gör vilket hon tyckte var jätteläskigt men nu verkar hon trivas utmärkt.

Imorgon kommer det bli kallare än -30 här igen så ingen körning med Casanova. Däremot tänkte jag ta upp vår trickträning igen så jag ska se om jag inte lyckas fota någon stegring och lägga in här... Hoppas du får en trevlig helg!     

                                                                        /Katarina

Nu har vi lyckats knäppa några. På de första tränar vi gå/trava fot      ;-)   Sedan är det en bugning och sist hans paradnummer - stegringen. Han tyckte det var så roligt så tillsist blev det bara bock och bus av alltihop men roligt hade vi!    (dock inte min käre make som höll på att förfrysa fingrarna bakom kameran)