Dagbok

Skoterhaveri

2010-03-09

Oj nu är äntligen vårvintern här - den bästa tiden på hela året. Tjockt med snö överallt, perfekt sparkföre, strålande sol och bara någon minusgrad - underbart!

För att ta till vara på denna fantastiska tid bestämde jag och Daniel oss för att, tillsammans med några kompisar, åka ut på en långtur med skotrarna. Vi hade en underbar dag med grillning och minst 10 mil på skotern. Daniel hade kört i princip hela dagen men så på hemvägen får jag för mig att jag vill köra ett tag. Sagt och gjort, Daniel hoppar upp bakom en annan kompis och jag drar iväg först av alla. Jag tycker att det är roligt att köra fort så jag låg på rätt bra, såg en brant backe komma med mycket bra sikt en lång sträcka så jag tryckte ned gasen. Vad händer då tror du, endast fyra minuter efter det att jag börjat köra? Jo det ska jag berätta. Jag tar ett hopp halvvägs upp i backen, det säger skrangel i skotern i landningen och sen rör den sig inte ur fläcken. Jag hade lyckats hoppa av kedjan som driver mattan... hur i hela världens alla dagar gick det till? Daniel har kört kanske 10 mil, jag hoppar upp och tar mig någon kilometer innan den kraschar - läxan är alltså: Min plats är som pallböna!  ;-)

Tack och lov har vi ju kameran installerad så jag kunde hela tiden följa Indigo i hagen och se att hon mådde bra. Vi höll nog på ett par timmar innan vi lyckade få mattan att snurra igen och bli bogserade ned till närmsta väg. Där hämtade svärfar upp oss med bil och släp. Tack Jörgen och Gösta för er ovärderliga hjälp och alla kompisar som troget väntade och hjälpte till - ni är guld värda!

Igår låg jag på knä och skurade ur och descinficerade fölningsboxen, nu är det så rent så man kan äta från golvet där!  =) Så ikväll ska vi fylla in spån och halm och sätta in den nya dörren Daniel byggt till Indigo. Den tidigare dörren var 120cm hög + galler på det och plankorna var täta så hon skulle inte kunnat se ut. Nu har Daniel byggt en (med god hjälp av vår underbare granne Sten-Åke) ny dörr som är 1m hög och har springor mellan plankorna så att hon utan besvär kan se vad som händer i stallet. Vad i allsindar skulle jag göra utan Daniel? Det ska bli så roligt att se hur Indigo reagerar ikväll när hon flyttar in i sin lyxssvit, ska försöka komma ihåg att ta kort.

Nu ska jag göra slag i saken och börja plugga. Ha en bra dag! /Katarina