Dagbok

Påskväder...

2010-04-03

Detta är det sämsta väder jag varit med om någon Påsk... FY så trist. Mulet, grått och fuktigt, det är nästan så man blir deprimerad på kuppen.

Daniel är uppe i Hemavan och fiskar för fulla muggar... nu och då kommer det ett mms med en bild på en öring... eller kanske en röding, fiskar är inte min specialité men ett stort grattis får han såklart till svar varje gång!  =)  Han var så ivrig över att åka iväg så det var som att se ett barn på julafton, själv tappar jag intresset efter en timme på isen. Det är ju roligt med ädelfisk, men man blir ju inte direkt bortskämd med hög nappfrekvens där uppe på fjälltjärnarna. Hellre 50 mörtar än 1 röding är min filosofi! (till Daniels stora bestörtning)       Hur som - Tack mormor för att du är så generös och låter oss alla använda stugan år efter år!

Lille man (fölis) växer så det knakar. Han är nu en vecka gammal och är en riktig liten illbatting, honom kommer jag nog få händerna fulla med att försöka uppfostra - oj så roligt vi kommer ha! Jag promenerar med Indigo och honom flera gånger per dag plus att de nu har fått börja vara ute i hagen med de andra tanterna - till Rinetts stora missnöje. Märkligt, hon gillar honom verkligen inte och tar varje tillfälle hon får att sura mot honom. I Millimeter däremot har han funnit en vän. Hon är så otroligt nyfiken och rör sig så försiktigt hon bara kan för att inte skrämma bort honom. Indigo var till en början nervös, men nu har hon förstått att Millimeter inte vill honom något ont så de har fått snusa på varandra flera gånger - det tycker han är jättespännande!

Jag har sett att fölen börjat komma hos flera stuterier nu, oj så söta alla småttingar är. Häromdagen föddes ett halvsyskon till vår fölis nere i Skåne hos Stuteri Mytorp - Lycka till med er lilla prinsessa!

                                                                                                                                              /Katarina