Dagbok

Förkylningstider

2015-03-01

Är så less på att vara förkyld och ha feber. Verkar som att jag drar på mig alla förkylningar som passerar inom en mils radie...

Efter att legat i sängen ett par dagar har jag i alla fall kommit på något roligt. Det har nu gått några år sedan vi startade stuteriet, vilket innebär att det börjar finnas en del av våra sålda uppfödningar ute på utställningsbanorna. Även avkommorna till en del gästston som Casanova betäckt har börjat visas fram. Detta är naturligtvis jätteroligt för oss och vi vill verkligen uppmuntra till att avkommorna visas fram. Vi har därför bestämt att starta en årlig "tävling" där den mest framgångsrika avkomman/uppfödningen vinner ett pris. Jag har en idé över hur tävlingen ska gå till, men måste se över upplägget innan det spikas. Klart är i alla fall att tävlingen startar detta år, alltså räknas meriterna från år 2014. Så du som äger en av våra uppfödningar eller äger en avkomma efter Casanova - håll utkik efter detta, mer info kommer här på hemsidan!   =)

Annars händer inte mycket på stuteriet nu. Det är glashalt på vägarna så ponnyerna har haft en ofrivilligt lång vintervila. Nu och då sitter jag och känner på stonas magar. I både Millis, Rinetts och Offys mage sparkar det för fullt och även de två gäststona är konstaterat dräktiga. Superroligt att Casanova har så högt dräktighetsresultat. Det är endast två ston av alla betäckta som vi inte vet varför de inte tog sig. Hos de andra som inte fick något levande föl, har det varit problem med stona. I vissa fall har de visat sig ha fullt med bakterier i livmodern men även nått felläge har tyvärr uppstått som gjort att fölet inte överlevt. Vi hoppas att alla fem föl i år får födas utan problem och vara pigga och krya.

Utöver detta ser vi mycket fram emot avels- och exteriörskursen som Morgan kommer hålla för oss i början av maj. Det kommer bli otroligt lärorikt. Är du inte anmäld - se till att anmäla dig, en plats finns kvar!