Dagbok

Vakar igen...

2010-04-28

Så var det dags igen, Millimeter är beräknad till i början av maj så i helgen descinficerades fölboxen på nytt och nattvaket tog ny fart. Det är väldigt intressant att studera dem på nätterna och se skillnader i deras beteende. Indigo låg inte mycket medan Millimeter ligger som en klubbad säl stora delar av natten. Hon är så söt, hon är ju rätt liten, i en box på 13kvm som är nyhalmad - hon försvinner nästan. Det är tur att hon kommer trampa till halmen innan fölis kommer så att hXn inte försvinner i halmen. De sista dagarna har hon börjat förändra beteende lite så det är nog inte alltför långt bort. Från att aldrig någonsin ha legat i hagen under dagtid ligger hon nu flera gånger per dag och vilar, humöret har också förändrats och nåde den som inte gör som hon säger.  =)  

Annars flyter allt på som det ska, nu är nästan all snö borta och hästarna har börjat vandra iväg till skogen igen, jag tycker det är så skönt att de rör sig mera efter att hela vintern ha stått parkerad vid hösilagebalen. Casnova är dock ledsen, han får ju inte gå med damerna längre och han ser rätt nedstämd ut. Jag brukar öppna upp åt honom så han får gå lös på gården en stund varje dag, då blir han genast piggare och verkar faktiskt glömma bort damerna som hägrar. Igår körde vi en sväng, han var riktigt trevlig och går fint i form. Han är dock lite stel i höger sida så det får vi jobba på.

Nu har jag bara drygt en månad kvar på min utbildning - känns väldigt konstigt! Jag skriver nu mitt ex.jobb och läser samtidigt två extra kurser så tillsammans hamnar jag på 200% lästakt - svettigt, men självvalt. Därav ingen rätt att klaga! I sommar kommer jag jobba på Veterinärstationen igen och till hösten får vi se. Om jag inte får något jobb innan dess så läser jag vidare ett extra år så att jag kan ta ut en magisterexamen. Tiden får utvisa...

Hoppas du får en fin dag i vårsolen!  /Katarina