Dagbok

Flocken komplett!

2010-01-02

 

Så äntligen har jag en "komplett" liten flock... resan hem med damerna gick jättebra. Indigo var hur cool som helst hela vägen medan Millimeter dock verkade rätt bekymrad. (transportkameror är en underbar uppfinning!) När de fick träffas på nyaftonsmorgonen blev det såklart en hel del pip och luftsparkar men överlag gick det hur bra som helst. Vi har för närvarande så mycket snö att ingen av dem var särskilt sugna på att springa mer än nödvändigt - vilket ju passade alldeles ypperligt. Jag har haft två mycket intressanta dagar där jag studerat interaktionerna i gruppen - oj så de kan lura en. Först verkade det osm att Indigo skulle bli den självklara ledaren, men sedan började Millimeter kämpa för att visa att det faktiskt borde vara hon som bestämmer. Under tiden struntar mitt äldsta sto Rinett i hela cirkusen utan fokuserar enbart på att äta. När då plötsligt de nyanlända damerna råkade störa hennes matrutiner - då fick hon nog och sa ifrån både bak och fram och nu är det ingen som ifrågasätter vem som bestämmer   =)    Indigo har nu bestämmt sig för att det är alldeles för jobbigt att försöka hävda sig så hon blir nog lägst i rang ändå. Lilla Golden kommer undan med alla hyss han hittar på - när han råkar reta upp någon tuggar han bara frenetiskt och när öronen på den han retat upp pekar framåt igen fortsätter han genast med den aktivitet som från början satte honom i klistret... konstigt nog verka Millimeter gilla honom jättemycket och de står och kliar varandra regelbundet. Han var först konfunderad över dessa nya damer och trodde nog att det var nya matautomater som anlänt. Millimeter är ju så snäll mot honom så hon brydde sig inte när han försökte kika efter om hon hade något att bjuda på. Tack och lov ledsnade han på detta. Millimeter verkar ha förtrollat även Casanova för han följer varje steg hon tar. tack och lov vet vi ju att hon är dräktig och hon sparkar även ifrån när han råkar komma för nära.

Idag var vi ut en sväng med alla fem. C, R & G gick som vanligt i vagnen medan vi ledde Indigo och Millimeter... de tyckte att det var jätteroligt men när vi mötte ett halvblod på träningstur visste inte Casanova hur han skulle kunna krypa ur selen för att samla ihop och skydda sin nyvunna flock... så charmiga de är!

Vi ser nu fram emot våra första föl som kommer födas på gården. Indigo förväntas föla i början på april, Millimeter i maj och Rinett inte förren i augusti. Vi hoppas på svartskimmel, skimmel och isabell och det sista som överger en är hoppet...    :-)

Gänget träffas