Dagbok

Sommarbete

2012-06-02

Så har äntligen sommaren kommit, och lika fort försvann den igen.  =)  Däremellan han vi dock göra iordning sommarhagen och hästarna har fått börja vara där någon timma per dag för att vänja in sig i lagom takt.

Igår var det rokad här. Först åkte Sune till sitt hem för sommaren. Han ska bo med ett stort ponnysto och vi önskar Gunilla och Bengan lycka till med vår maskot. Här har han varit så blyg och föltuggat åt allt och alla. Så fort han fick syn på sin nya tjej så växte han upp till hingst. Så charmiga de är.

Efter det promenerade vi iväg med Sadie till Sara i grannbyn där hon ska gå över sommaren. Hon blev mycket lycklig och verkade faktiskt nöjd över att gå med 3-årshingsten Golden igen. Snart kommer Saras halvblodssto hem, jag kan tänka mig att Sadie kommer att gilla att ha någon att klia igen.

När vi så kom hem igen släppte vi ihop Millimeter och hennes Conny med Casanova. Det är någon vecka tills hon börjar brunsta igen så det kändes alldeles lagom. Om någon vecka åker Winnie till gentlemannen Hercules som hon ska agera sällskapsdam till under sommaren. Då kommer vi bara ha 4 hästar kvar på gården. Känns bra innan stona börjar komma till Casanova. Det blir förmodligen 3-4 ston som kommer i år.

Hoppas ni har det bra i sommarregnet!   =)