Dagbok

Många nyheter

2019-08-11

Nio månader sedan förra uppdateringen. Att vara gravid, ha en tvååring hemma och sköta ponnyer och jobb har upptagit all min tid, så hemsidan har fått stå orörd. Nu har allt lugnat sig lite så här kommer de uppdateringar jag kommer ihåg.

Till att börja med blev Pontiac klar för sitt SUCH och GI, otroligt roligt och vi är så stolta att ha ytterligare en så fin hingst i stallet.

Nästa händelse värt att nämna var att vi sålde vår superfina unghingst e: Pontiac u: Especially for you. Han åkte till ett jättefint hem i Finland. De hade letat efter en fin unghingst att satsa på för att visa fram och fastnade för vår "Treasure". Han har fått jämnårig hingstkompis, omtänksamma ägare och kommer visas, så vi kunde inte varit lyckligare över var han hamnade. Vi önskar de nya ägarna all lycka och hoppas att ni kommer att kamma hem många fina resultat tillsammans!

Sedan till något tråkigare. Vårt fina avelssto Millimeter av Gindemo fick somna in i sviterna efter kolik. Veterinären och fodervärdarna gjorde verkligen allt i sin makt för att rädda henne, men det finns en gräns när man, för djurets skull, måste låta dem somna in, och den nåddes. Vi är så tacksamma att vi har hennes två superfina döttrar här i stallet som ett minne av henne. 

Strax efter det sålde vi vår 'grand old lady' Rinett. Jag kan helt ärligt säga att hon verkligen hittat hem. Hon får lugn och ro precis som hon vill ha det och all den kärlek och uppmärksamhet hon kan önska sig. Vi är så otroligt tacksamma och jag tror faktiskt att hon trivs bättre där än hon gjorde här. Hon var dräktig med Pontiac när vi sålde henne och har hos sin nya ägare fölat en rejäl fuxhingst. Vi önskar de nya ägarna allt gott med prinsessan!

Under våren testade vi bägge hingstarna för att se så att de inte är bärare av genen för skeletal atavism. Bägge testen visade att de var fria, alltså ej bärare av den så kallade krumgenen. Jag hade halv om halvt bestämt mig för att om någon av dem skulle visa sig vara bärare skulle den kasteras. Så att de var fria var ju en stor lättnad!

Vad gäller fölningssäsongen hade vi två ston betäckta. Especially for you gick tyvärr tom men Hasselbos Omnia fölade ett fint svart hingstföl som vi är så glada och tacksamma över. I år betäcktes Especially om med Casonva och Omnia gick till Pontiac igen.

På utställningsfronten har det varit dystert. Först ut hade vi en utställning i Umeå. Den ställdes in pga för få anmälda. Sedan hade vi en utställning planerad i Lövånger. Den ställdes in pga att domaren i sista sekund hoppade av. Nu har vi endast en utställning kvar här uppe och den blir i Sundsvall. I och med det tappade vi tyvärr chansen att satsa på dubbelguldsdiplom för vår treåring Copper Candy. Det känns riktigt tråkigt men så kan det gå. 

Det vi satsar på framöver är alltså premieringen om två veckor för vår treåring. Samtidigt ska vår stolthet Påninas Casanova visas fram för generalmönstring. Efter det kommer utställningen i Sundsvall för Kurt Larsson. Jag vill helst visa bägge hingstarna, treååringen och de två ettåringarna. Jag måste alltså köpa mig en hästlastbil...  :) 

Något roligt som hänt är att jag här i veckan träffade en av våra sålda uppfödningar. Seijsings Fermium Fire, en tvåårig hingst. Jag tyckte att han var makalöst vacker och rörde sig dessutom bra. Det är inte utan att man som uppfödare blir väldigt lycklig och stolt. Jag lägger in en bild på honom här under. 

Så, det var en lång uppdatering. Nu kommer det förhoppningsvis komma uppdateringar lite mer frekvent framöver.