Dagbok

Kalmar

2010-04-21

Helgen som gick hade jag träff nere i Kalmar, den ingick i distanskursen i Djurskydd jag läser för tillfället. Daniel var så underbar att erbjuda sig följa med som resesällskap och chaufför så det blev samtidigt en liten minisemester.

Träffen var helt suverän med föreläsare som Helena Striwing (jurist), länsveterinär och djurskyddshandläggare och vi lärde oss otroligt mycket på kort tid. Under helgen gick de igenom en hel del fruktansvärda fall med oss och det som mer och mer börjar intressera mig är situationerna för djurhållarna. Hur kan det gå så snett och vad är de utlösande faktorerna? På söndagkväll när vi styrde färden norrut igen kände jag starkare än någonsin att jag verkligen valt rätt inriktning, otroligt härlig känsla!

Vi hade som vanligt suverän hjälp av hästvakterna (Maggie, syster och föräldrarna). Mina föräldrar tyckte att det var lite blött i hagen så de startade dika bort allt vatten, otroligt - när vi kom hem var det torrt, det gjorde verkligen susen. Jag tordes inte ha Indigo och fölis ute när ingen var hemma så jag hade bett dem turas om att ta ut dem en liten stund tre gången per dag. Föräldrarna tog det på största allvar och satt i hagen tre timmar på morgonen och tre timmar på eftermiddagen  =)   Enda nackdelen är att min käre far tycker att ponnyerna är svältfödda så under helgen tömdes pelletsbyttan som egentligen skulle räckt en hel vecka.   =)   Mamma brukar alltid ha med sig äpplen till dem när de kommer och hälsar på, detta har ponnyerna lärt sig så så fort de ser henne flockas de runt godistanten. Tack till er alla fyra!

Äntligen har snön nästan försvunnit, Millimeter är gladast över detta och rusar runt i hagen som ett litet jetplan och bockar och sparkar varv på varv. Rinett tycker det är onödigt att överanstränga sig så istället dammsuger hon marken för att se om det möjligtvis hunnit komma upp något grässtrå ännu.

Millimeter är beräknad till ibörjan av maj, det märkliga är att Casanova nu är så fokuserad på att betäcka henne så jag fick lov att skilja dem åt. Hon sparkar ju ifrån, men jag vill inte ta någon risk att hon överanstränger sig så här på sluttampen. Hon har i allafall börjat släppa till mjölken, så dräktig borde hon ju vara, lite nervös har jag faktiskt varit...  ;-)

Med fölis går allt bara bra, han är en tuff liten krabat, eller dumdristig beroende på hur man ser det. Han tycker inte längre att det är så viktigt att följa Indigo utan istället galopperar han rakt fram till Casanova och stegrar (Indigo passerar genom Casanovas hage på väg ut till sin). Tack och lov är Casanova helt underbar, han bara snusar på honom och ser jättenyfiken ut. Rinett däremot tycker fortfarande att det är pest med en ny fölis i hagen och häromdagen fick han sig ett bett över rumpan. Han blev mycket skärrad - nu kanske han lär sig att lyssna på mamma!

Hoppas ni får en härlig vecka!   /Katarina