Dagbok

Utställning Söderhamn

2012-07-08

Så har sommarens första utställning varit. Väckarklockan var ställd på 03:00 och med i släpet fanns 3-årshingsten Golden och 1-årsstoet Winnie. Winnie är den första avkomman efter Casanova som visas så det kändes extra nervöst.

För Golden gick det ungefär som vi förväntat oss. Vi har tyckt att han är en så otroligt vacker hingst men stegen har inte riktigt varit hans starka sida. Vi har tränat och tränat men de har förblivit korta. Vi kände ändå att det skulle vara roligt att ta med honom på en utställning innan vi sålde honom. Det var Goldens egen Johanna som visade fram honom och det gjorde hon på allra bästa sätt! Domare för dagen var Annika Strindgård och även hon tyckte att Golden var en fantastiskt vacker hingst. Hon gav 9p på typen med omdömet "välutvecklad maskulin hingst av mycket god rastyp". Hon tyckte även att han hade ett vackert uttrycksfullt huvud, välformad hals, bra djup och längd i bålen och ett välmusklat, välformat kors. Stegen tyckte hon dock, precis som vi, var korta med stelt hasarbete. det är ju såklart trist att han inte har bra steg. Men det känns skönt att vi verkligen tyckte samma sak som domaren. Nu ska vi leta efter ett riktigt fint hem till Golden där han får användas och fortsätta bli älskad. Bilder på Golden finner du längst ned i detta inlägg.

När det var Winnies tur var jag så nervös. Hon skötte sig dock fantastiskt bra. Detta var faktiskt bara andra gången hon var hemifrån. Domaren tyckte om det hon såg och gav poängen 8 8 7 8 8 = 39p Det är jag verkligen jättenöjd med. På typen fick hon omdömet "feminint harmoniskt välutvecklat sto av god rastyp. Överbyggd". Hon tyckte att Winnie hade" ett vackert huvud, kort hals, välliggande bog, bra längd och djup i bålen och brett och välmusklat kors". Hon tyckte att skritten var energisk och traven lätt och vägvinnande (såklart med casanovas gener). Poängen på extremiteterna drogs ned då hon tyckte att Winnie var tåvid höger fram och gracil. Dock var skenorna korta och bra. Jag är inte orolig över benen. Både Casanova och mamma Indigo har riktigt fina ben så det växer nog till sig. Domaren avslutade poängbedömningen med att säga att "såhär ska en mini se ut!" Oj så de orden värmer.

Extra roligt var att Annika även poängterade att det var såhär en visning skulle se ut och dagen slutade med att jag fick pris för bästa kvinnliga visare. Det kändes verkligen jätteroligt!

Nu laddar vi om inför vår höstutställning i september. Där ska jag visa fram Indigo och Rinett med deras föl är det tänkt. Känns spännande att åka iväg med föl för första gången.

Imorgon är första dagen på min semester - underbart!

Hoppas att ni får en fin vecka.    / Katarina