Dagbok

Utställning Sundsvall

2019-09-22

Igår var vi iväg på utställning i Sundsvall. Med oss hade vi Pontiac, Candy och Våfflan (Seijsings Vanadium Victory). Pontiac fick fina 41p och tog hem ännu en championtitel. Han har under det senaste året grovnat ytterligare och ser nu ut som en riktig man  :)  blir bara snyggare och snyggare!

Candy fick 40p med en 7:a på skritten. Hon har en riktigt bra skritt i vanliga fall. Men precis när de skulle in i ringen fick hon se sin kompis och kunde sen inte skritta. Trist men det är bara att ta nya tag. 

Våfflan fick 39p och det var enligt mig väl snålt tilltaget. Ifjol fick hon 41 och  jag tycker att hon utvecklats mycket positivt sedan dess. Men, bara att ta nya tag.

Något som var riktigt roligt var att det visades många av våra sålda uppfödningar på utställningen och för några gick det riktigt bra! 3-åriga Molly kammade hem miniungsto-championatet på fina 41p och fick mycket lovord för sina rörelser. Sedan visade vår goda vän Johanna sina två hingstar Seijsings Titanium Rock och Seijsings Firmium Fire och vi hade inte kunnat drömma om ett sådant resultat! Tvååriga Fight fick 39p och fick avdrag med en poäng då han var något oren. Han hade troligen sträckt sig i transporten. Domaren Kurt Larsson sa att hon måste visa fram honom på avelsvärderingen på Wången till våren. När hon sedan visade Rocky och han gick in på fina 40p och han ville se även honom på Wången trodde vi inte våra öron! Vilken lycka! Nu är det ju allt annat än garanterat att de skulle passera det berömda nålsögat, men sån glädje att Kurt tror att det finns en chans!

Även två ettårsston visades efter vår Pontiac. De ägs av våra vänner på Stuteri Flymora och de visades fram i fantastiskt fint skick! De fick kalasfina 38 och 41 poäng och riktigt fin kritik. 

Vi säger stort grattis till ägarna av ovan nämnda ponnyer. Det är så fantastiskt roligt att få se uppfödningarna/avkommorna efter våra hingstar visas fram i så fint skick och på ett sådant bra sätt!

På bild Pontiac och Våfflan.