Dagbok

Snöslask

2012-04-26

Fy för detta väder. Förra veckan var det barmark, strålande sol och värme. Sedan dess har det både hunnit komma en hel del snö och regn i mängder - nu är vi less! Ponnyerna är också less på detta blöta elände och visar det genom att vid femtiden varje eftermiddag stå utanför stalldörren och gnägga. I vanliga fall vill de inte komma in förren vid 22-tiden.

Jag och min underbart snälla väninna Sara har börjat sätta igång Sadie nu och det går superbra. På grund av att jag blev sjuk fick även Sadie en ofrivillig lååång vila. Inte det bästa med en nyligt inriden häst men som sagt, nu är vi på gång!  =)   Det känns underbart och det går verkligen över förväntan. Hon älskar att hoppa och när hon ska löshoppas behöver man bara bygga upp hinder efter långsidorna så galopperar hon runt, runt och hoppar tills man säger ptroo... smidigt.  ;)

Förra helgen var jag med om något nytt, och roligt. Jag var groom till Katarina och hennes fantastiskt tjusige fjordinghingst (som för övrigt är godkänd avelshingst). Det gick jättebra och hon kammade faktiskt hem förstaplatsen - Grattis - bra manövrerat! Jag hade roligt där bak på vagnen och fick verkligen blodad tand för detta. Vem vet, med Sadies lugna psyke kanske hon kan bli körhäst också!?

Annars är det lungt på hästfronten. Veterinären var här idag för att chippa Conny och kika på Casanovas tänder och imorgon kommer hovslagaren.

Hoppas ni har bättre väder än jag...   /Katarina