Dagbok

Casanova i Gävle 2013

2013-02-16

Här kommer lite nyheter.

Det är nu klart att Casanova kommer att stå på station hos min väninna Maria Wallström i Gävle säsongen 2013. Det är redan ägare till ett antal ston som visat intresse och det känns verkligen jätteroligt. Om du är intresserad av att boka en plats till ditt sto, eller om du har funderingar är du välkommen att höra av dig!

Casanova tränas nu med 5km körning cirka 4 dagar i veckan, allt för att komma i beachform. Jag anmälde till och med oss till en körträning, tyvärr blev det för få anmälda, det hade verkligen varit roligt och nyttigt.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var ju mina ungston på väg att säljas och jag själv hade köpt in ett nytt ungsto från södra Sverige. Tyvärr visade det sig att mitt nya sto hade allvarlig lateral patellaluxation på båda sidor varför jag blev tvungen att skicka tillbaka henne. Det kändes verkligen jättetrist då jag tyckte väldigt mycket om henne. Det blir nu istället så att mina egna ungston stannar kvar på stuteriet ett tag till så får jag se hur jag gör om något år. Jag vill ju hellre köpa in ston jag kan använda Casanova till, men med facit i hand kan jag säga att det är jättesvårt att hitta ministon som lever upp till mina krav. Mitt skimmelungsto Winnie har varit utlånad under vintern och jag var och hälsade på henne för ett tag sedan - hon ser verklig ut att bli superfin. Lilla fjolårsstoet Bella ser även hon mycket trevlig ut så det blir spännande att följa dem framöver.

Häromdagen fick jag i mailen ett foto på ett stoföl efter Casanova som föddes i Gävle ifjol. Det är lilla Luvan och på bilden (se nedan) ses hon tillsammans med sina polare. Tydligen tyckte hon att det var alldeles för tråkigt att gå i hagen med sin mamma så istället smet hon ut och lekte med hundarna under dagarna. När hon blev hungrig smet hon in till mamma Rizabell och åt och sedan tillbaka ut till hundarna. Jag blev alldeles varm i hjärtat av bilden och tycker att hon ser kanonfin ut!

Har också suttit och kikat igenom gamla fotoalbum och lagt in några foton på Casanova under fliken bilder.

  Hoppas ni får en fin helg!     /Katarina