Dagbok

Vad hände 2020?

2021-01-24

Jag blev pushad att uppdatera hemsidan och fick en chock när jag tittade i dagboken. Ett enda inlägg 2020, vad hände!? Så tråkigt att jag glömt/inte hunnit med att uppdatera hemsidan - för mycket roligt hände! Nedan följer en kort sammanfattning.

Om vi börjar med fölen: Vi fick två fantastiskt fina föl. Ett isabellsto, Faline, efter Casanova och en svart hingst, Ola, efter Pontiac. Ola har redan flyttat till ett fantastiskt hem och Faline kommer vi behålla. Vår dotter Emilia 3 år döpte årets föl högtidligt. Hon gick fram till respektive hingst och sa "Jag bestämmer ditt föl till Ola Grävling" och "Jag bestämmer ditt föl till Blomma Marsvin". Ola gick jag med på, men Blomma Marsvin blev det som du förstår en förhandling om hahah...

På utställningsfronten njöt vi. Corona till trots arrangerades det 2 utställningar i våra trakter plus sommarpremieringen. Pontiac fick åka på en utställning och kammade hem fina 41p och sin femte championtitel. Våfflan och Svampen åkte på samtliga och kammade hem guld varje gång. Våfflan slog på stort i Söderhamn för Ronny och fick 10p på typ, Gissa om vi jublade! Totalpoängen blev 42 och räckte till en championtitel. Svampens bästa resultat kom på premieringen där hon gick ringetta med 42p och blev utsedd till dagens bästa Svenskfödda häst! Av de fyra Seijsings-ston vi själva visat på premiering har samtliga fått Diplom - Vilka tjejer vi fött upp! 

Vad gäller betäckningarna 2020 hade vi ett par gästston och betäckte tre egna, Candy, Smulan och Omnia. Samtliga föl kommer vara till salu 2021 och går att tinga när de fötts.

Vad gäller 2021 är planen att jaga SUCH på tre ston samt visa fram våra ungston för lite miljöträning.Vi kommer betäcka våra fem avelsston och troligen kommer nått av dem säljas efter betäckning. Det är bara så svårt att välja vem som ska säljas när man helst hade velat behålla alla.

Jag lovar att uppdatera hemsidan lite oftare detta år och hoppas att du följer det som händer hos oss på Stuteriet.

Jag har idag påbörjat en rejäl uppdatering av hemsidan. Förhoppningsvis är den klar om ett par veckor.

/Katarina