Dagbok

Tillbakablick

2015-01-24

Sammanfattar här året som gick.

Januari - April: Här hände inte mycket på stuteriet förutom den dagliga skötseln och träningen av ponnyerna. Vi satt även och kikade runt efter ett nytt ungsto. Under vårvintern anordnade vi en utställningsträning som blev uppskattad och även en färgkurs som fick många anmälda. Jätteroligt att det finns så stort intresse bland shettisgänget att lära sig mer.

Maj: Ofrade fölade. Det blev det största föl vi fått, en kraftig isabellfärgad hingst. Han är otroligt vacker och rör sig fantstiskt, ska försöka spara honom. Unghigstarna Benny och Pontiac släpptes på hingstbete tillsamans med Johannas tvåårshingst Rocky - OJ så roligt de hade! Annat roligt som hände i Maj var att jag åkte ned till min goda vän Maria på Stuteri MCW. Vi tog med hennes treårssto Winnie, uppfödd av oss, på utställning i Norrtälje. Hon fick 39p och skötte sig exemplariskt.

Juni: Här kom vårt nya ungsto Hasselbos Omnia. Hon har ett underbart temperament och rör sig mycket bra. Vi är verkligen helnöjda med henne. Jag och Johanna passade även på att åka ned till Maria för en fullspäckad utställningshelg. Först åkte vi till Riddarhyttan med Winne och dagen därpå till Huddiksvall där både Winnie och Bella visades. Så roligt att få träffa så många shettisentusiaster.

Juli: Vi åkte och badade en hel del med ponnyerna. Det är verkligen jätteroligt. Det var bokat fyra betäckningsston till Casanova men två kom. Bägge är konstaterat dräktiga och vi håller tummarna för att fölningarna går bra. Alla våra fyra avelsston betäcktes och alla utom Indigo är konstaterat dräktiga. Indigo är dålig och trots veterinärundersökning och flera blodprov vet vi inte vad som är fel. Det enda vi har kvar att testa är att ta ett bakterieprov för att se om hon har bakterier i livmodern och i så fall behandla henne. Casanova har verkligen visat sig ha hög fertilitet, de allra flesta har blivit dräktiga direkt. Hoppas att det håller i sig. Här såldes även vår unghingst Benny till ett fantastiskt hem. I juni åkte även jag, Daniel och Maria ned till Stockholm och gjorde ett stuteribesök hos Mjälkärr, roligt och lärorikt att få kika på så många shettisar.

Augusti: Augusti var verkligen en fullspäckad månad. Första helgen var det utställning på Nordvik. Våra uppfödningar Billy, Bella och Rocky visades och vi hade med Casanova. Unghästarna fick 38, 39 och 37p och Bella blev unghästchampion. Casanova slog på stort och utsågs till dagens BIS på 99888=42p!

Nästa helg var det utställning i Sikeå. Vi visade Casanova som fick fina 41p av domare Inga-Lill Hoveklint med extra beröm för det fantastiska steget. Johanna och Rocky vann handlerhoppningen.

Helgen efter åkte vi till Bollnäs med Casanova för generalmönstringen och bruksprov, Han skötte sig som vanligt och fick fantastiska 9 8 8 10=35p (8,75) på bruksprovet. På exteriörbedömningen fick han 8 8 8 9 9 =42p och återigen beröm för sitt fantastiska steg. Även vår uppfödning Winnie visades fram då hon var tre år. Hon fick 37p, vi hade hoppats på en poäng till.

Helgen efter det tog vi med Ofrade till Umeå för stopremiering. Hon saknade RS-nummer och detta ville vi naturligtvis ha på henne. Hon slog på stort och fick fina 9 9 8 8 8 =42p. Extra roligt att domaren tyckte att hon var mycket välbehållen för sin ålder.

September: Fokus på pappersarbete. Betäckningsrapportering, RS-ansökan, ansökan m höjning till A för Rinett, m.m.

Oktober: Sista utställningen för vår del, Sikeå. Vi tog med Omnia och Johanna tog med Rocky, domare var Maria Jansson. Det kunde inte gått bättre. Rocky blev unghingstchampion på 39p, Omnia ungstochampion på 40p och även vår uppfödning Bella visades av sin ägare och fick 40p. Vilken dag!

December: Rocky, Pontiac och Benny deltog i årets luciafirande på Ryttarklubben i stan (ÖOR) och gjorde såklart succé!

2014 var ett händelserikt för Stuteriet och 2015 verkar inte sämre. I januari fick vi hem vårt nya ungsto, vi planerar anordna lite roligheter för shettisentsiasterna här uppe under våren, tre föl kommer, vi anordnar själva en utställning i augusti och kommer delta i minst fem utställningar. Utöver det vet jag att flera av Casanovas avkommor kommer visas på utställning och två treårsston på premiering. Det kommer verkligen bli jätteroligt!

Under 2014 visade vi ponny på utställning fem gånger. Medelpoängen efter dessa fem utställningar hamnade på fantastiska 41,4p. Det kan man inte vara annat än stolt över!

Vi är tacksamma för året som gick och ser verkligen fram emot 2015, hoppas vi ses på någon aktivitet eller utställning!