Dagbok

Mycket på gång

2017-03-15

Nu var det länge sedan jag uppdaterade hemsidan och mycket har hunnit hända. Jag ger mig inte på någon tillbakablick utan berättar om tiden framöver.

Den största nyheten är att jag är gravid och bebisen är beräknad till den 6 maj. Lagom ibörjan av fölningstider :-)  På grund av det har jag beslutat att minska ner på hästantalet framöver tills vi känner hur mycket tid en bebis tar. Jag vill ju känna att jag verkligen hinner med var och en av de hästar jag har och därför känns det som ett vist beslut. Jag har därför beslutat att sälja unghingsten Hasse och ettårsstoet Molly. Vi har ju tre ettåriga ston efter Casanova på gården. Molly ser finast ut av dem alla. Att valet föll på henne beror på att hon är släkt med bägge våra avelshingstar. Vi är inte beredda att åka ned mot Stockholm varje år för att betäcka henne så därför får hon flytta. Vi har även beslutat att låna ut två avelsston framöver.

Utöver det kommer Casanova åka till Stuteri Hasselbo för att verka där betäckningssäsongen 2017. Det känns mycket roligt och vi hoppas att det kommer att födas många fina föl i Skånetrakterna nästa år.

Pontiac kommer få gå med stona hemma på stuteriet i sommar. Det har redan kommit flera förfrågningar från stoägare om att få komma med ston till honom. Det känns roligt att det redan finns ett stort intresse för honom.

Var ute i hagen med kameran häromdagen men lyckades bara få en hyffsad bild på ettårsstona Candy och Cassiopeia. De finns nedan.